recept artisjokken met vinaigrette
1 stuks artisjok
1/2 stuks citroen
3 eetl. witte wijnazijn
1 snufje peper en zout
1/2 eetlepel mosterd
200 milliliter olijfolie
1 sjalot
1 eetl.vers gehakte bieslook
1 eetl.vers gehakte peterselie
Steel van de artisjok afsnijden. Puntjes van blaadjes afknippen. In ruime pan de artisjok leggen. Pan op vuur zetten en overgieten met ruim kokend water. Wat zout toevoegen, citroen erboven uitknijpen en water opnieuw aan de kook brengen. Eventueel hitte bestendig bord op artisjok leggen, zodat ie onder water blijft. Artisjok in ongeveer 45 minuten gaarkoken en dan ondersteboven laten uitlekken. Intussen in kom mespunt zout oplossen in de witte wijn azijn, peper erboven malen. Mosterd en olie toevoegen met garde doorkloppen tot lichtgebonden vinaigrette ontstaat. Sjalot en vers gehakte kruiden erdoor mengen. Artisjok op bord opdienen en vinaigrette in apart schaaltje erbij serveren.
sluit dit venster